Een ongeval met je elektrische fiets. En nu?
Na een ongeluk met een e-bike is het essentieel om een paar belangrijke stappen te volgen om je letselschade te kunnen claimen:
- Zorg voor je veiligheid
Zet je eigen veiligheid en die van anderen altijd op de eerste plaats. Schakel medische hulp in als dat nodig is. - Verzamel bewijs
Maak foto’s van de situatie, verzamel contactgegevens van getuigen en noteer alle belangrijke details van het ongeval. Wissel samen met de tegenpartij contactgegevens uit om op een later moment samen een aanrijdingsformulier in te kunnen vullen. Dit kan trouwens ook online via www.mobielschademelden.nl.
- Meld het ongeval
Neem contact op met je verzekeraar en meld het ongeluk. Vergeet niet de gegevens van eventuele andere betrokkenen vast te leggen. - Documenteer je verwondingen
Laat je verwondingen vastleggen door een arts. Dit kan van belang zijn bij het claimen van je letselschade.
Wat is het verschil met een ongeluk op een speedpedelec of fatbike?
Een ongeluk met een elektrische fiets verschilt van een ongeluk op een speedpedelec of fatbike, en dit kan invloed hebben op je letselschadeclaim:
- Speedpedelec
Dit type voertuig valt onder de bromfietsregels vanwege de hogere snelheid (tot 45 km/u). Hierdoor gelden er andere regels voor aansprakelijkheid. - Fatbike
Deze zware fietsen zijn populair vanwege hun brede banden, maar door het extra gewicht kunnen ongelukken met een fatbike zwaardere gevolgen hebben. Ook mag je niet met elke fatbike legaal de openbare weg op. Wanneer wel? Op het moment dat hij trapondersteuning tot max. 25 km/uur heeft en een vermogen van max. 250 watt wordt de fatbike gelijk gesteld aan een elektrische fiets en mag je er mee de weg op. Is dat niet het geval dan gelden andere, striktere regels en moet de fatbike ook gekeurd zijn.
Waar heb je recht op?
Als het ongeluk met je elektrische fiets niet jouw schuld is, kun je letselschade claimen. Je hebt onder andere recht op vergoeding voor:
- Medische kosten
Zoals ziekenhuisopnames, fysiotherapie en medicatie. - Inkomensverlies
Als je door je verwondingen tijdelijk niet kunt werken. - Smartengeld
Voor de pijn en het leed dat je hebt geleden door het ongeval. - Huishoudelijke hulp
Als je tijdelijk hulp nodig hebt bij dagelijkse taken vanwege je letsel.
Hoe kan BrandMR Letselschade je helpen?
De letselschade-experts van BrandMR staan voor je klaar en begeleiden je door het hele proces van het claimen van je letselschadevergoeding. We zorgen ervoor dat jouw belangen voorop staan en dat je krijgt waar je recht op hebt. Met onze expertise en persoonlijke aanpak nemen we de juridische zorgen uit handen, zodat jij je volledig kunt richten op je herstel.
Neem contact op voor gratis advies
Ben je aangereden met je elektrische fiets en wil je weten of je recht hebt op een schadevergoeding? Neem dan contact op met BrandMR Letselschade voor een gratis en vrijblijvend advies.