Een motorongeluk

Heb je een motorongeluk gehad? En heb je daarbij letselschade opgelopen? Lees hier verder om te weten wat je in dat geval moet doen.

Een motorongeluk kan veel impact hebben op je leven en kan leiden tot (ernstige) letselschade. Het is daarom belangrijk te weten welke stappen je kan nemen en wat je rechten en plichten zijn.

Oorzaken van een motorongeluk

BrandMR-Youtube-motor

Een motorongeluk kan verschillende oorzaken hebben:

  • een aanrijding met een auto, bus of vrachtwagen;
  • een slecht onderhouden wegdek, bijvoorbeeld met gaten in de weg of losliggende stenen. Dit wordt lang niet altijd van te voren aangegeven op een verkeersbord;
  • een aanrijding met een andere motor, scooter, fietser of voetganger;
  • een wegdek dat glad is geworden door regen, sneeuw of ijzel.

Wanneer duidelijk is dat iemand anders verantwoordelijk is voor het ongeval, dan kun je deze partij aansprakelijk stellen voor de schade die je geleden hebt. Heb je alleen materiële schade, zoals schade aan je motor, je kleding of je helm? Meldt dit dan bij de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Dit kan je het beste doen door samen met de tegenpartij een schadeformulier in te vullen. Maak ook foto’s van de betrokken voertuigen en de kapotte spullen.

Ben je gewond geraakt door het ongeval? Dan kan je ook je letselschade verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Het gaat dan om alle kosten die je maakt door het ongeval waardoor je klachten hebt gekregen. Je kunt daarbij denken aan medische kosten maar ook aan gemist inkomen of kosten voor hulp in de huishouding.

Gelukkig staan de letselschadespecialisten van Brandmeester Letselschade altijd voor je klaar. En omdat we onze kosten kunnen verhalen op de aansprakelijke persoon of zijn of haar verzekeraar, kunnen we je zelfs kosteloos helpen.

Dus heb je hulp nodig bij het verhalen van de schade die je door een motorongeval hebt opgelopen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn er voor jou.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Wanneer je als passagier letsel oploopt bij een verkeersongeval, dan kun je je schade verhalen bij de aansprakelijke partij. Was dit een andere verkeersdeelnemer? Dan zal zijn of haar verzekeraar de schade moeten vergoeden. Maar is de bestuurder van de motor waar jij op zat zelf aansprakelijk, dan kun je deze aansprakelijk stellen. Je schade wordt dan vergoed door de aansprakelijkheidsverzekeraar van de motor.

Wanneer je letsel oploopt door een onbekend gebleven gemotoriseerd voertuig, dan kun je - onder bepaalde voorwaarden - aanspraak maken op een schadevergoeding door het Waarborgfonds Motorverkeer. Brandmeester Letselschade informeert je graag verder en beoordeelt samen met jou of je aan de voorwaarden van het Waarborgfonds voldoet.

Neem contact op

Direct gratis advies van een letselschadejurist

085 073 55 50

(ma-vrij 08:30 - 17:30 uur)

Op jouw verzoek kunnen we ook bij je thuis langskomen