Advocaat nodig bij een verkeersongeval?

Hulp bij letselschade door bijvoorbeeld een auto-, fiets-, scooter- of motorongeluk.

  • Kosteloos juridisch advies
  • Al meer dan 75.000 mensen geholpen
  • Maar liefst 95% ontvangt een vergoeding

Door een verkeersongeluk kan je leven plotseling totaal op zijn kop komen te staan. De verwarring en pijn zijn intens. En in het midden van alle chaos moet je je ook nog bezighouden met allerlei regelingen.

Veel letselschadezaken worden gelukkig buiten de rechtbank opgelost door onze ervaren letselschadespecialisten. Bij BrandMR hebben wij ook de beschikking over eigen gespecialiseerde letselschade advocaten. Mocht het in jouw zaak dus wel tot een rechtszaak komen dan wordt een eigen BrandMR letselschade advocaat ingezet. Ook onze BrandMR advocaten hebben het Nationaal Keurmerk Letselschade.

"Een persoonlijke benadering en kwaliteit staan bij Brandmeester hoog in het vaandel. Door onze persoonlijke benadering kun je als slachtoffer gemakkelijk hulp inschakelen. Hiervoor bezoeken we je graag thuis zodat we een goed beeld van je schade krijgen. Verder leggen we je de hele procedure uit en nemen we onduidelijkheden bij je weg."

Kristianne Meijer

Kristianne Meijer | NIVRE-re letselschadespecialist

Wat mensen zeggen over BrandMR Letselschade

Letselschade. Wat zijn je rechten?

Heb je letselschade en wil je weten wat je rechten zijn? In deze video beantwoorden we de meest gestelde vragen rondom letselschade. Zo heb je bijvoorbeeld materiële en immateriële schadevergoedingen. En leggen we je hier precies uit wat dit allemaal betekent voor je letselschade.

  • Kosteloos juridisch advies
  • Al meer dan 75.000 mensen geholpen
  • Werkzaam in alle regio’s

Veelgestelde vragen

Het is natuurlijk erg vervelend als er een gemotoriseerd voertuig doorrijdt na een ongeval. Als je het gesprek met de bestuurder niet kan aangaan of het kenteken niet kan noteren, blijft de wederpartij voor jou onbekend. Je kunt dan proberen om ander bewijsmateriaal van het ongeval te verzamelen, zoals foto’s, getuigenverklaringen of camerabeelden. Onder bepaalde voorwaarden kan je in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit het Waarborgfonds Motorverkeer. Neem altijd zo snel mogelijk contact op met de politie om aangifte te doen. En neem met ons contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Als je als fietser zelf een ongeval hebt veroorzaakt en een ander hierdoor schade heeft geleden, dan kan het zijn dat jij aansprakelijk wordt gesteld. Het is goed om dit te melden bij je aansprakelijkheidsverzekering. Deze zal de schade aan de andere partij dan vergoeden.

Als je als fietser een ongeval hebt veroorzaakt met een motorvoertuig maar je zelf ook letsel hebt opgelopen, dan ligt het anders. Je wordt dan als zwakke verkeersdeelnemer beschermd en het motorvoertuig zal voor minstens 50% aansprakelijk worden gehouden voor het ongeval.

Een ongeluk kan veel impact op je hebben. Als je erg bent geschrokken en daardoor niet meer aan het verkeer durft deel te nemen, kan dit erg belemmerend zijn. Als je letsel hebt opgelopen door het ongeval en de wederpartij is aansprakelijk, dan heb je ook recht op een smartengeld. Je krijgt dan een vergoeding voor het leed en de impact die het ongeval je heeft gegeven.

Is de angst zo groot dat je hier begeleiding voor krijgt van een therapeut of psycholoog? Dan komen de kosten van deze behandelaar wellicht ook in aanmerking voor vergoeding. Dit zijn kosten die je maakt door het ongeval. En dus moeten deze vergoed worden door de aansprakelijke wederpartij.

Wanneer de afzetting gevaar oplevert op de openbare weg, dan is de wegbeheerder aansprakelijk te stellen. Je kunt contact opnemen met ons intaketeam om te laten beoordelen of er sprake was van een zogenaamde gevaarzettende afzetting.

Wanneer je kan achterhalen van welk motorvoertuig de trekhaak of de afgevallen lading afkomstig is, dan kan de schade bij deze partij verhaald worden. Is de tegenpartij niet bekend maar kun je wel bewijzen dat je schade hebt geleden door onderdelen van een ander motorvoertuig? Dan kun je je schade verhalen bij het Waarborgfonds Motorverkeer.

Ja. Je kan je schade verhalen bij de aansprakelijkheidsverzekeraar van de scooter waar jij op zat. De bestuurder is immers aansprakelijk voor het ongeval dat jullie is overkomen.

De regel is dat de achteroprijdende partij aansprakelijk is voor de aanrijding. Maar er zijn een aantal uitzonderingen op deze regel. Als de auto vóór jou plots hard remt en jij met geen mogelijkheid meer een aanrijding kan voorkomen, dan kan die partij in de volgende gevallen aansprakelijk gesteld worden:

- als de auto voor je plotseling hard remt zonder dat hier een verkeersnoodzaak voor is;

- als de auto voor je plotseling hard remt voor overstekende dieren of dieren op de weg;

- als een auto je inhaalt en deze je vervolgens voorlangs afsnijdt.

Als je op tijd geremd hebt en op tijd stil stond maar je door je achterligger tegen je voorligger aan wordt gedrukt, ben je niet aansprakelijk voor de schade die jouw voorligger oploopt. Vul in dit geval met alle betrokken partijen een schadeaangifteformulier in. Zo kunnen de verzekeraars dit onderling afwikkelen.

Wanneer je als passagier letsel oploopt bij een verkeersongeval, dan kun je je schade verhalen bij de aansprakelijke partij. Was dit een andere verkeersdeelnemer? Dan zal zijn of haar verzekeraar de schade moeten vergoeden. Maar is de bestuurder van de motor waar jij op zat zelf aansprakelijk, dan kun je deze aansprakelijk stellen. Je schade wordt dan vergoed door de aansprakelijkheidsverzekeraar van de motor.

Wanneer je letsel oploopt door een onbekend gebleven gemotoriseerd voertuig, dan kun je - onder bepaalde voorwaarden - aanspraak maken op een schadevergoeding door het Waarborgfonds Motorverkeer. Brandmeester Letselschade informeert je graag verder en beoordeelt samen met jou of je aan de voorwaarden van het Waarborgfonds voldoet.

Niet altijd is er een andere partij bij een ongeval betrokken. Ook door je eigen rijgedrag of door de toestand van de weg – denk aan gladheid of een ongelijk wegdek door worteldruk – kan je een ongeluk overkomen. Wanneer duidelijk is dat de gemeente aansprakelijk is voor de gevaarlijke wegsituatie, dan kan je deze aansprakelijk stellen. Als door je eigen rijgedrag letsel bij jezelf of bij een passagier is ontstaan, dan kan een schadeverzekering opzittenden nog mogelijkheden bieden om je schade te verhalen.

  • Kosteloos juridisch advies
  • Al meer dan 75.000 mensen geholpen
  • Werkzaam in alle regio’s
BrandMR-Youtube-Fietser

Meer weten?

Heb je door een ongeval letsel opgelopen? Dan wil je vast weten of je je letselschade kunt claimen. Onze specialisten vertellen je er graag meer over.

Direct gratis advies van een letselschadejurist
085 073 55 50 (ma - vrij 08:30 - 17:30 uur)

Vul het contactformulier in