Wat te doen als je letselschade oploopt na een ongeval?
BrandMR-Youtube-Botsing-Parkeerplaats

Stel je voor: je staat netjes te wachten totdat de verkeerslichten op groen springen en ineens knalt er een andere auto achterop. Je bent geschrokken, voelt pijn en beseft dat je letsel hebt opgelopen. Wat moet je nu doen? In deze blog leggen we stap voor stap uit wat je kunt verwachten bij het claimen van letselschade, vanaf het moment van het ongeval tot aan de uiteindelijke schadevergoeding.

Stap 1: zoek medische hulp

De eerste en belangrijkste stap is het zoeken van medische hulp. Bel direct de hulpdiensten of laat iemand anders dit doen. Ook al denk je dat je letsel meevalt, het is essentieel om door een arts te worden onderzocht. Die maakt een medisch rapport op om de ernst van het letsel te bepalen. Zo’n rapport kan later als bewijs dienen.

Stap 2: verzamel bewijsmateriaal

Probeer zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen op de plaats van het ongeval. Denk hierbij aan het noteren van de gegevens van de bestuurder, getuigen en het maken van foto's van de schade en de omgeving. Deze informatie kan later van pas komen bij het indienen van je claim.

Stap 3: neem contact op met een letselschadespecialist

Het is verstandig om zo snel mogelijk na het ongeval contact op te nemen met een letselschadespecialist. Deze professional kan je helpen bij het indienen van je claim en het verdedigen van je rechten. Er volgt eerst een intakegesprek waarbij de letselschadespecialist alle details van het ongeval en je letsel met je bespreekt.

Stap 4: onderzoek en aansprakelijkheid

Na het intakegesprek zoekt de letselschadespecialist contact met de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval. Die verzekeraar wordt aansprakelijk gesteld voor jouw schade. Ondertussen wordt ander bewijsmateriaal verzameld. Denk hierbij aan getuigenverklaringen en medische rapporten.

Stap 5: onderhandelingen en schikkingsvoorstellen

Zodra de aansprakelijkheid is erkend door de verzekeraar, onderhandelt je letselschadespecialist met de verzekeraar van de tegenpartij om een passende schadevergoeding te verkrijgen. Om inkomensverlies te voorkomen ontvang je tussentijds voorschotten op de schadevergoeding, die nog definitief vastgesteld moet worden.

Stap 6: betaling van de slotuitkering

Zodra er een overeenstemming is bereikt over de definitieve schadebedrag, maakt de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij de slotuitkering aan je over.

Neem contact op

Geen financiële lasten

Het proces van het claimen van letselschade kan complex en emotioneel uitdagend zijn. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je een eerlijke vergoeding ontvangt voor je letsel. Bij BrandMR Letselschade werken we kosteloos voor onze klanten; onze nota wordt vergoed door de verzekeraar, waardoor je geen financiële lasten hebt. Je staat er dus niet alleen voor. Het team van BrandMR Letselschade staat klaar om je door dit proces te begeleiden, zodat je weer verder kunt met jouw leven.

Neem contact op
Vakantie frustraties (square)

Letselschade | werken, vakantie

Vakantie frustraties

Het blijft een terugkerende frustratie: vakantie! 'Waar gaan jullie heen?', 'wat zijn jullie plannen?' of 'waar zijn jullie geweest?', 'wat hebben jullie gedaan?'.

Lees meer
Restaurant van een klant

Letselschade | verhaal, muziek, letselschade

CHESTER’S CHARISMA

Over een etentje en een zelfmoord

Lees meer
Vervelende verzekeraars (square)

Letselschade | Schadevergoeding, verzekeraars

Vervelende verzekeraars

Eind augustus zag ik Arjan Lubach bij een talkshow. Hij vertelde over de depressie die hij had gekregen in de periode tussen twee van zijn tv-shows. Die verklaarde hij door het niet kunnen verwerken van alle nieuwsberichten over de ellende in de wereld. In zijn satirische programma kon hij daar grapjes over maken en het nieuws relativeren. Maar in de maanden tussen twee series van zijn programma had hij die uitlaatklep even niet.

Lees meer