Wat te doen als je letselschade oploopt na een ongeval?
BrandMR-Youtube-Botsing-Parkeerplaats

Stel je voor: je staat netjes te wachten totdat de verkeerslichten op groen springen en ineens knalt er een andere auto achterop. Je bent geschrokken, voelt pijn en beseft dat je letsel hebt opgelopen. Wat moet je nu doen? In deze blog leggen we stap voor stap uit wat je kunt verwachten bij het claimen van letselschade, vanaf het moment van het ongeval tot aan de uiteindelijke schadevergoeding.

Stap 1: zoek medische hulp

De eerste en belangrijkste stap is het zoeken van medische hulp. Bel direct de hulpdiensten of laat iemand anders dit doen. Ook al denk je dat je letsel meevalt, het is essentieel om door een arts te worden onderzocht. Die maakt een medisch rapport op om de ernst van het letsel te bepalen. Zo’n rapport kan later als bewijs dienen.

Stap 2: verzamel bewijsmateriaal

Probeer zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen op de plaats van het ongeval. Denk hierbij aan het noteren van de gegevens van de bestuurder, getuigen en het maken van foto's van de schade en de omgeving. Deze informatie kan later van pas komen bij het indienen van je claim.

Stap 3: neem contact op met een letselschadespecialist

Het is verstandig om zo snel mogelijk na het ongeval contact op te nemen met een letselschadespecialist. Deze professional kan je helpen bij het indienen van je claim en het verdedigen van je rechten. Er volgt eerst een intakegesprek waarbij de letselschadespecialist alle details van het ongeval en je letsel met je bespreekt.

Stap 4: onderzoek en aansprakelijkheid

Na het intakegesprek zoekt de letselschadespecialist contact met de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval. Die verzekeraar wordt aansprakelijk gesteld voor jouw schade. Ondertussen wordt ander bewijsmateriaal verzameld. Denk hierbij aan getuigenverklaringen en medische rapporten.

Stap 5: onderhandelingen en schikkingsvoorstellen

Zodra de aansprakelijkheid is erkend door de verzekeraar, onderhandelt je letselschadespecialist met de verzekeraar van de tegenpartij om een passende schadevergoeding te verkrijgen. Om inkomensverlies te voorkomen ontvang je tussentijds voorschotten op de schadevergoeding, die nog definitief vastgesteld moet worden.

Stap 6: betaling van de slotuitkering

Zodra er een overeenstemming is bereikt over de definitieve schadebedrag, maakt de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij de slotuitkering aan je over.

Neem contact op

Geen financiële lasten

Het proces van het claimen van letselschade kan complex en emotioneel uitdagend zijn. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de juiste stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je een eerlijke vergoeding ontvangt voor je letsel. Bij BrandMR Letselschade werken we kosteloos voor onze klanten; onze nota wordt vergoed door de verzekeraar, waardoor je geen financiële lasten hebt. Je staat er dus niet alleen voor. Het team van BrandMR Letselschade staat klaar om je door dit proces te begeleiden, zodat je weer verder kunt met jouw leven.

Neem contact op
coversquare - minimum_leeftijd_fatbikes

Letselschade | verkeer, letselschade, schade, fatbike

Minimumleeftijd en helmplicht fatbikes, goed plan?

Als vervolg op mijn vorige blog 'de fatbike: stoer of schadeveroorzaker?' ga ik in deze blog in op de nieuwe regels die in de toekomst kunnen gaan gelden voor fatbikes. Op 24 september 2024 heeft de Tweede Kamer gestemd over verschillende moties. Die gingen onder andere over hoe we de overlast van fatbikes kunnen tegen gaan en hoe de veiligheid van jonge e-bikers verbeterd kan worden. De belangrijkste maatregelen zijn een minimumleeftijd van 14 jaar voor het rijden op een fatbike en een helmplicht. Gaan deze maatregelen ook helpen?

Lees meer
STOP (square)

Letselschade | letselschade, schade, aanrijding

Aangereden? Denk dan aan het woord STOP!

Door de uitslag bij de Amerikaanse verkiezingen worden we opnieuw met onze neus op de feiten gedrukt. Er zijn nog steeds heel veel mensen (mannen) op de wereld die vinden dat zij het recht hebben te bepalen wat er met een ander gebeurt. Die zich in die gedachte gesterkt voelen doordat andere mannen met macht er mee weg komen. En nee, ik ga niet beweren dat alle mannen slecht zijn. Er zijn er gelukkig meer dan genoeg die wel fatsoenlijke normen en waarden hebben. Ik wil er alleen mee zeggen dat de wereld verhardt. En dat zie ik terug op het gebied van letselschade en aansprakelijkheidsrecht.

Lees meer
Letselschade keurmerk (square)

Letselschade | NIVRE, letselschade, NKL, LSA

Waarom zou ik mijn zaak melden bij een letselschadebureau met een keurmerk?

Bij letselschade draait alles om vertrouwen. Je wilt een belangenbehartiger die jouw zaak zorgvuldig, professioneel en eerlijk afhandelt. Hier spelen keurmerken een sleutelrol: ze waarborgen dat een bureau voldoet aan hoge kwaliteits- en gedragsnormen.

Lees meer