Waarom zou ik mijn zaak melden bij een letselschadebureau met een keurmerk?

Bij letselschade draait alles om vertrouwen. Je wilt een belangenbehartiger die jouw zaak zorgvuldig, professioneel en eerlijk afhandelt. Hier spelen keurmerken een sleutelrol: ze waarborgen dat een bureau voldoet aan hoge kwaliteits- en gedragsnormen. Recente jurisprudentie onderstreept dit belang. Zo besloot het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat verzekeraar Unigarant mocht weigeren samen te werken met een bureau dat niet voldeed aan deze normen. Meer verzekeraars hebben de samenwerking met dit letselschadebureau opgezegd vanwege een gebrek aan kwaliteit en integriteit. En helaas zijn er meer bureaus actief die geen kwaliteit leveren en onvoldoende oog hebben voor de belangen van het slachtoffer. Dit toont aan hoe belangrijk het is om jouw zaak onder te brengen bij een erkend letselschadebureau.

Welke keurmerken zijn waardevol?

Keurmerken geven je de zekerheid dat een letselschadebureau vakbekwaam en betrouwbaar is. Hier zijn drie keurmerken die écht een verschil maken:

  1. Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL)
    Dit keurmerk staat voor kwaliteit, transparantie en klantgerichtheid. Het waarborgt dat jouw belangen op de eerste plaats staan en dat de afhandeling van je zaak volgens strenge richtlijnen verloopt.
  2. NIVRE-registratie
    Het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE) geeft letselschadespecialisten een certificaat op basis van vakbekwaamheid en ervaring. Een NIVRE-specialist begrijpt hoe ingewikkeld letselschade kan zijn en werkt volgens een professionele gedragscode. Meer informatie vind je op onze pagina over kwaliteit.
  3. LSA-advocaten
    Leden van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) zijn specialisten in lastige juridische kwesties. Dit keurmerk garandeert dat jouw advocaat ruime ervaring en kennis heeft in het bijstaan van slachtoffers in letselschadezaken.

Wat zijn de risico’s van niet-gecertificeerde bureaus?

Het inschakelen van een letselschadebureau zonder keurmerk kan vervelende gevolgen hebben:

  • Samenwerkingsproblemen
    Verzekeraars kunnen weigeren zaken te doen met niet-erkende partijen, zoals recent is bevestigd door de eerder genoemde uitspraak van het Gerechtshof.
  • Traagheid of fouten
    Niet-gecertificeerde bureaus kunnen belangrijke stappen in het proces over het hoofd zien, wat leidt tot vertraging of een lagere schadevergoeding.
  • Onvoldoende transparantie
    Zonder keurmerk heb je minder zekerheid over de kwaliteit en eerlijkheid van het proces en de kosten.
Neem contact op

Conclusie

Het inschakelen van een letselschadebureau met de juiste keurmerken is van groot belang. Bij BrandMR Letselschade ben je verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid: wij zijn gecertificeerd met het Nationaal Keurmerk Letselschade, hebben NIVRE-specialisten in dienst en werken met ervaren LSA-advocaten. Daarnaast is BrandMR lid van de NLE (Nederlandse Letselschade Experts). De NLE is de branchevereniging van letselschadespecialisten die uitsluitend voor slachtoffers werken. Alleen gecertificeerde bureaus kunnen hiervan lid worden. NLE-kantoren hebben een gedeelde kernwaarde: de belangen van slachtoffers staan centraal. Dit betekent dat jouw zaak bij ons in goede handen is.

Wil je meer weten over onze werkwijze? Bekijk onze aanpak of neem direct contact met ons op. Samen zorgen we ervoor dat jouw belangen optimaal worden behartigd.

Neem contact op
Vuurwerk (square)

Letselschade | letselschade, vuurwerk, feestdagen

Letselschade door vuurwerk? Dit is hoe BrandMR je kan helpen als het misgaat

De feestdagen zijn voor de meesten niet compleet zonder vuurwerk. Maar wat als het plezier omslaat in pijn door een ongeluk met vuurwerk? Elk jaar raken honderden mensen gewond door onveilig of illegaal vuurwerk. Als iemand anders verantwoordelijk is voor jouw letsel, wil je zeker weten dat jouw schade vergoed wordt. Hier komt BrandMR Letselschade in beeld.

Lees meer
coversquare - minimum_leeftijd_fatbikes

Letselschade | verkeer, letselschade, schade, fatbike

Minimumleeftijd en helmplicht fatbikes, goed plan?

Als vervolg op mijn vorige blog 'de fatbike: stoer of schadeveroorzaker?' ga ik in deze blog in op de nieuwe regels die in de toekomst kunnen gaan gelden voor fatbikes. Op 24 september 2024 heeft de Tweede Kamer gestemd over verschillende moties. Die gingen onder andere over hoe we de overlast van fatbikes kunnen tegen gaan en hoe de veiligheid van jonge e-bikers verbeterd kan worden. De belangrijkste maatregelen zijn een minimumleeftijd van 14 jaar voor het rijden op een fatbike en een helmplicht. Gaan deze maatregelen ook helpen?

Lees meer
STOP (square)

Letselschade | letselschade, schade, aanrijding

Aangereden? Denk dan aan het woord STOP!

Door de uitslag bij de Amerikaanse verkiezingen worden we opnieuw met onze neus op de feiten gedrukt. Er zijn nog steeds heel veel mensen (mannen) op de wereld die vinden dat zij het recht hebben te bepalen wat er met een ander gebeurt. Die zich in die gedachte gesterkt voelen doordat andere mannen met macht er mee weg komen. En nee, ik ga niet beweren dat alle mannen slecht zijn. Er zijn er gelukkig meer dan genoeg die wel fatsoenlijke normen en waarden hebben. Ik wil er alleen mee zeggen dat de wereld verhardt. En dat zie ik terug op het gebied van letselschade en aansprakelijkheidsrecht.

Lees meer