Kwaliteit in de letselschadebranche: het WODC-Rapport en de nodige verandering
BrandMR-Youtube-Letsel_Square_small

Op 3 september verschijnt het langverwachte WODC-rapport, waarin de kwaliteit van belangenbehartiging in de letselschadebranche onder de loep wordt genomen. Dit rapport zal naar verwachting een helder licht werpen op de huidige staat van de sector, waarin helaas te veel zogenaamde 'cowboys' actief zijn. Als gerenommeerd juridisch dienstverlener vinden wij bij BrandMR Letselschade het van groot belang dat de kwaliteit in deze branche gewaarborgd blijft. Niet iedereen kan of mag zich zomaar een letselschadespecialist noemen.

Dat is niet in het belang van het slachtoffer dat al in een heel kwetsbare situatie zit. BrandMR neemt de kwaliteit van haar dienstverlening zeer serieus. We hebben het Nationaal Keurmerk Letselschade, zijn aangesloten bij de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts. We investeren in kennis en kundigheid van onze experts. We hebben NIVRE letselschadespecialisten en (LSA) letselschadeadvocaten in dienst.

De wildgroei aan 'specialisten'

De afgelopen jaren is de letselschademarkt sterk gegroeid, maar daarmee ook de toetreding van veel ongereguleerde spelers. Dit heeft geleid tot een zorgwekkende situatie waarin slachtoffers niet altijd de deskundige hulp krijgen die zij verdienen. Wij pleiten dan ook voor strengere regelgeving en het waarborgen van kwaliteit door middel van keurmerken zoals het Nationaal Keurmerk Letselschade. Alleen door duidelijke kwaliteitsstandaarden te hanteren, kunnen we ervoor zorgen dat slachtoffers altijd de beste juridische ondersteuning ontvangen.

Het belang van keurmerken

Een van de belangrijkste onderwerpen die het WODC-rapport zal behandelen, is de rol van keurmerken in de letselschadebranche. Wij staan er volledig achter dat keurmerken zoals Nationaal Keurmerk Letselschade een cruciale rol spelen in het waarborgen van kwaliteit. Ze bieden slachtoffers de zekerheid dat zij geholpen worden door experts die zich houden aan de hoogste normen in de sector.

Onze oproep aan de branche

Als bedrijf blijven wij ons inzetten voor hoge kwaliteit en transparantie in de letselschadebranche. Wij roepen dan ook andere spelers in de markt op om dezelfde normen te hanteren en verantwoordelijkheid te nemen voor de slachtoffers die zij vertegenwoordigen. Daarom zou iedere belangenbehartiger zich moeten aansluiten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade en bij een serieuze branchevereniging zoals de Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Alleen door samen te werken kunnen we de wildgroei van 'cowboys' een halt toeroepen en de kwaliteit vooropstellen.

Wat betekent dit voor jou?

Neem contact op

Ben je slachtoffer van letselschade en op zoek naar betrouwbare juridische hulp? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek 085 110 4865. Wij staan voor je klaar met deskundige ondersteuning van onze letselschadespecialisten en -advocaten, zodat je zeker weet dat jouw belangen in goede handen zijn.

Neem contact op
Vervelende verzekeraars (square)

Letselschade | Schadevergoeding, verzekeraars

Vervelende verzekeraars

Eind augustus zag ik Arjan Lubach bij een talkshow. Hij vertelde over de depressie die hij had gekregen in de periode tussen twee van zijn tv-shows. Die verklaarde hij door het niet kunnen verwerken van alle nieuwsberichten over de ellende in de wereld. In zijn satirische programma kon hij daar grapjes over maken en het nieuws relativeren. Maar in de maanden tussen twee series van zijn programma had hij die uitlaatklep even niet.

Lees meer
Gevaarlijke gekken (square)

Letselschade | Ongeluk, Letsel

Gevaarlijke gekken

Het is op een zondagavond eind november ’23 omstreeks 22.30 uur. We kijken tv. De telefoon van mijn vrouw geeft een harde ping. Een WhatsApp-bericht van onze zoon: 'zijn jullie thuis?'. Mijn vrouw leest het voor en terwijl zij het te verwachten antwoord geeft, vragen wij ons natuurlijk af wat er aan de hand is. De reactie 'beide?' geeft nog meer aanleiding tot vraagtekens. Een bericht op de sociale media over een ongeval op de N34 vlakbij de afslag naar ons dorp blijkt de aanleiding. Wij zijn veilig thuis. Ik stel me voor dat op datzelfde moment bij anderen het noodlot heeft toegeslagen.

Lees meer
Tropische temperaturen (square)

Letselschade | Arbeidsomstandigheden, Hitte

Tropische temperaturen

Geen idee waarom ik thuis wilde werken. Waarschijnlijk gemakzucht. Gewoon in de korte broek en T-shirt aan het werk. Na het ontbijt meteen achter de laptop gaan zitten. Of wellicht de onuitgesproken verwachtingen van mijn vrouw en van Storm, onze jonge Labrador. Zij stellen het thuiswerken namelijk op prijs. Dat wordt weliswaar niet gezegd, maar het is een gevoel dat regelmatig bevestiging krijgt.

Lees meer